Afasie

Naar aanleiding van regelmatige bezoeken aan een oude tante schreef ik deze regels. Ze is geveld door een beroerte die haar spraakvermogen heeft aangetast en maakt dat ze wel zinnen zegt, maar niet de juiste woorden spreekt. Omdat ik haar al sinds mijn jongste jaren ken denk ik haar nog wel te kunnen begrijpen; afasie is een wonderlijk verschijnsel.

zonder woorden

vandaag ben ik bij je op bezoek
om te kijken hoe het met je gaat

er ligt een schrift waarin ik schrijf
voor anderen die na mij komen

je volgt mijn pen met aandacht
alsof het nieuw voor je is

ik zou je willen zeggen wat ik zie
maar (ant)woorden vind je niet meer

hoe bereiken we elkaar met woorden
als jij ze kwijt bent en ik ze tekort kom ?

nog beter dan voorheen volstaat een blik
gewisseld tot een moment van herkenning

dag,ik ga weer,tot morgen
we laten elkaar achter in gedachten

Myosotis, 17 juli 2010